PEYNİRLİ LORLU POĞAÇA

PEYNİRLİ POĞAÇA



Malzemeler
1 su bardağı su(1 Cup of water)
1 su bardağı süt(1 Cup of milk)
1 su bardağı sıvıyağ(1 Cup of vegetable oil)
5 tepeleme yemek kaşığı süzme yoğurt(8 tablespoon strained yoghurt)
1 paket maya(10 package dried yeast)
2 paket kabartma tozu(2 packages baking powder)
1 tatlı kaşığı tuz(1//2 tablespoon salt)
1 tatlı kaşığı şeker(1/2 tablespoon sugar)
Aldığı kadar un(flour)


İçi için (for filling)
2 su bardağı lor ( 2 cups of curd)
Yarım kalıp peynir(250 g white cheese)
3 yemek kaşığı süzme yoğurt(3 tablespoon strained yoghurt)
1 limonun suyu( juice of one lemon)
Yarım demet maydanoz(parsley)

Üzeri için(for on the balls)
Yumurta sarısı (egg yolk)
Sıvıyağ(vegatable oil)
Susam(sesamine)
Çörek otu(kreuzkümmel)

Yapılışı
Mayayı, şekeri ve sıvıyağı karıştırın. Üzerine bir miktar un koyup hamur için gerekli diğer malzemeleri ekleyin. Azar azar ilavesi yaparak yumuşak ele yapışmayan hamur elde edin. Üzerini örtüp hamur iki katı şişene kadar bekletin. 




İçini hazırlayın. Hamurdan minik parçalar koparıp beze yapın. Elinizle çekiştire çekiştire açın. İçine içten koyup kapatın. Kapattığınız kısım alta gelecek şekilde tepsiye aktarın. 30-40 tepside bekletin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Afiyet olsun.





Not: Ben poğaça yaparken hem kabartma tozu hemde maya kullanıyorum daha lezzetli oluyor hem de puf puf kabarıyor. Eğer siz büyük boy maya kullanıyorsanız aldığınız paketi açtıktan sonra kapalı serin bir ortamda saklayınız. Çünkü mayalar modifiye atmosferde paketleniyor ve paketi bozulunca hemen ölebiliyorlar. Canlılığını kaybeden mayalar hamuru kabartmıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek