AVCI BÖREĞİ/Çıtır Kaplı Krep Böreği


AVCI BÖREĞİ





Malzemeler

Krep için;

3 yumurta ( 3 eggs),

3 su bardağı süt ( 3 cups of milk),

2 su bardağı un ( (2 cups of  flour), 

tuz (salt)

İçi için (for the filling)

3 patates ( 3 patatoes)

2 soğan ( 2 onion)

zeytinyağı (olive oil)

tuz (salt)

maydanoz (parsley)



karabiber (blackpepper)

Üzerini bulamak için;

3 yumurta (3 eggs)

galeta unu ya da mısır unu (dried bread powder or corn flour )

Yapılışı

Süt, tuz ve yumurtayı çırpın.


Unu ekleyin ve hiç topak kalmayana kadar çırpın.


Kalın tabanlı bir tavayı yağlayın ve krep hamurundan ince bir tabaka olacak şekilde dökün.


Kreplerin içine hazırladığınız içten koyun ve sarın.


Önce yumurtaya sonra galetaya batırın.


Börekleri bol sıvıyağda kızartın.


Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek