PATATESLİ TAZE YUFKALI TEPSİ BÖREĞİ

TEPSİ BÖREĞİ





Malzemeler 

1kg yufka ( 1 kg dough)

Sos için ( for souce )

1 yemek kaşığı yoğurt ( 1 tablespoon yoğhurt)

1 su  bardağı su (1 cup water)

tuz (salt)

sıvıyağ (vegatable oil )

zeytinyağı ( olive oil)


İçi için (for the filling)

3 patates ( 3 patatoes)

2 soğan ( 2 onion)

zeytintağı (olive oil)

tuz (salt)

maydanoz (parsley)

karabiber (blackpepper)




Yapılışı

Tepsiyi yağayın. Üzerine yufkanızı serin ve
yufkatı sos ile ıslatın.



 Hazırladığınız içten koyun.


 Hazırladığınız katın üzerine tekrar yufka ile kaplayın. Tekrardan üzerine sosu dökün.Yufkalar bitene kadar her kat için aynı işlemi uygulayın.


 Böreğinizi dilimlere ayırın. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında iyice pişirin.





 Afiyet olsun.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek