KİRAZLI KARA ORMAN PASTASI (
MALZEMELER
Pandispanya için; ( for sponge cake)
6 adet yumurta (6 eggs),
1 su bardağı un (1 cup flour),
3 yemek kaşığı kakao ( 3 tablespoon kakao powder),
1 su bardağı şeker ( 1 cup sugar),
Yarım paket kabartma tozu ( 1/2 package baking powder),
Bir fiske tuz ( a fisker salt)
Çeyrek çay bardağı sıcak su ( 1/4 cup boiled water),
Kirazlı muhallebi için; ( for cherry pudding)
3 su bardağı kiraz konservesinin suyu ( 3 cups of canned cherries water),
3 yemek kaşığı şeker ( 3 tablespoon sugar),
3 yemek kaşığı un ( 3 tablespoon flour),
3 yemek kaşığı nişasta ( 3 tablespoon starch)
Üzeri için ; ( for decoration)
1 kutu krem şanti ( 1 package whipped cream),
1 su bardağı soğuk süt ( 1 cup cold milk),
Kiraz taneleri ( canned cherries),
Çikolata ( chocolate)
1 paket vanilya ( 1 package vanilla sugar powder)
Yapılışı
Yumurta akını kar gibi olana kadar bir fiske tuz ve şekerin yarısını ekleyerek çırpın.
Yumurta sarısına sıcak suyu, unu ve kakaoyu ilave edip karıştırın.
Yumurta akını ekleyerek 3-4 defada spatula ile aşağıdan yukarıya karıştırın.
180 derece fırında 40-45 dk pişirin.
Kirazlı muhallebi için tüm malzemeleri tencereye aktarın ve pişirin. Oldukça koyu kıvamlı olmalı.
Pandispanyayı ortadan kesin.Her iki iç yüzeyini sütle ıslatın.
Kirazlı pudingi iç yüzeyine sürün.
Krem şantiyi çırpın.
Pastayı krem şanti ile kaplayın, kiraz ve çikolata ile süsleyin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder