ÇİKOLATALI CHEESECAKE

ÇİKOLATALI CHEESECAKE







Malzemeler
Tabanı için
2 paket kakaolu petibör bisküvi (350 g petit beurre biscuit)
150 g tereyağı (150 g melted butter bu bain-marie methods)
Ortası için;
600 g mascarpone /quark/labne/süzme yoğurt
200 ml krema (200 ml cream)
Yarım paket kaymak (100 g schmand/fresh cream)
2 yemek kaşığı un (2 tablespoon flour)
1 yemek kaşığı nişasta (1 tablespoon starch)
3 paket bitter çikolata (240 g bitter chocolate)
3 yumurta (3 eggs)
1,5 su bardağı şeker(1 +1/2 Cup sugar)

Çikolata sos için (for chocolate souce)
2 paket bitter çikolata (160 g bitter chocolate)
2 yumurta sarısı (2 egg yolk)
2 su bardağı süt (2 Cups milk)
5 yemek kaşığı şeker (5 tablespoon sugar)
2 silme yemek kaşığı nişasta (2 tablespoon starch)

Yapılışı
Bisküvileri rondodan geçirin. 




Tereyağını eritip iyice karıştırın. Kelepçeli kalıbı iyice yağlayıp dibine bastıra bastıra yayın. Buzdolabında en az yarım saat bekletin. 



Çikolatayı benmari usulü eritin. Kaymak, kremayı ekleyip iyice karıştırın. Böylece çikolata donmaz. Ilımasını bekleyin. 



Mascarpone ya da labneyi karıştırma kabına alın. Şekeri ekleyip çırpın. 



Yumurtaları teker teker ekleyin. Çırpın. Çikolata karışımını ekleyin. Karıştırın. 



Diğer malzemeleri de ekleyin ve karıştırın. 



Kelepçeli kalıba dökün. 



Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 1 saat pişirin. Fırını kapatın. Bir 10 dk kapağı kapalı bekletin. Ortası sallanıp kenarları pişmişse tamamdır. 



Sosunu çırpa çırpa pişirin. Üzerine dökün. Soğuyunca buzdolabına kaldırıp 1 gece bekletin. Üzerine çikolata rendeleyip süsleyin.



 Afiyet olsun. 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek