Cheesecake, çorba, ana yemek, bakım, mutfak aletleri ve tarife dair herşey
ÇİKOLATALI CHEESECAKE
ÇİKOLATALI CHEESECAKE
Malzemeler Tabanı için 2 paket kakaolu petibör bisküvi (350 g petit beurre biscuit) 150 g tereyağı (150 g melted butter bu bain-marie methods) Ortası için; 600 g mascarpone /quark/labne/süzme yoğurt 200 ml krema (200 ml cream) Yarım paket kaymak (100 g schmand/fresh cream) 2 yemek kaşığı un (2 tablespoon flour) 1 yemek kaşığı nişasta (1 tablespoon starch) 3 paket bitter çikolata (240 g bitter chocolate) 3 yumurta (3 eggs) 1,5 su bardağı şeker(1 +1/2 Cup sugar)
Çikolata sos için (for chocolate souce) 2 paket bitter çikolata (160 g bitter chocolate) 2 yumurta sarısı (2 egg yolk) 2 su bardağı süt (2 Cups milk) 5 yemek kaşığı şeker (5 tablespoon sugar) 2 silme yemek kaşığı nişasta (2 tablespoon starch)
Yapılışı Bisküvileri rondodan geçirin.
Tereyağını eritip iyice karıştırın. Kelepçeli kalıbı iyice yağlayıp dibine bastıra bastıra yayın. Buzdolabında en az yarım saat bekletin.
Çikolatayı benmari usulü eritin. Kaymak, kremayı ekleyip iyice karıştırın. Böylece çikolata donmaz. Ilımasını bekleyin.
Mascarpone ya da labneyi karıştırma kabına alın. Şekeri ekleyip çırpın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder