İÇLİ KÖFTE

İÇLİ KÖFTE


MALZEMELER

1,5 su bardağı köftelik bulgur (1+1/2 cup Turkish köftelik bulgur),

1 yemek kaşığı biber salçası ( 1 tablespoon red pepper paste),

2 tepeleme yemek kaşığı domates salçası ( 3 tablespoon tomato paste),

yarım su bardağı un (1/2 cup flour),

tuz (salt)

İçi için; ( for filling)

300 g kıyma (300 mince)

4 soğan ( 4 onions)

tuz (salt)

karabiber(black pepper)

Yapılışı

Bulguru üzerini 1 parmak geçecek şekilde sıcak su ile ıslatın. Suyunu tamamen çekip soğuyana kadar üzerini örtüp 30-40 dk bekletin.


Salçaları ekleyip bulgur iyice yumuşayana dek yoğurun.


Unu ilave edin. tekrar yoğurun..


İçi için kıymayı kavurun. Soğanları ekleyin kavurun. Altını kapatın ve baharatlarını da ekleyip karıştırın.



Yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp işaret parmağınızla şekil verin. Arada sıvı yağa elinizi batırabilirsiniz.



Hazırladığınız içten ilave edin ve ucunu kapatıp tekrar elinizde yuvarlayın.


Aynı işlemi bütün köfteler bitene kadar yapın.



Kızgın derin yağda kızartın. Kızartırken kevgirle çok dokunmayın. Yağ köftelerin her tarafını örtmeli yoksa çatlar.


Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek