Käsekuchen
Nişasta ve un yerine siz şekersiz vanilyalı pudinglerden 2 paket kullanabilirsiniz. Ben hazır puding kullanmadığım için böyle yaptım.
,
Malzemeler
Tabanı
için; (For dough)
Çeyrek
paket margarin(63 g margarine or butter)
Yarım
çay bardağı pudra şekeri (1/4 cup sugar
powder)
1
yumurta (1 egg)
250
g Un (250 g flour)
1
çay kaşığı kabartma tozu (1 g baking powder)
Ortası
için;
4
yumurta (4 eggs)
1 kg labne/quark/süzme yoğurt (1 kg quark /Strained yogurt
2 paket krema, (400 ml cream)
4
yemek kaşığı nişasta, (4 tablespoon starch)
4
yemek kaşığı un, (4 tablespoon flour)
3
paket vanilya (3 package vanilla sugar powder)
1,5 su bardağı şeker(1+1/2 cup sugar)
Çikolata
sos için ; (for chocolate souce)
3
su bardağı süt(3 cups milk)
3
yemek kaşığı nişasta ( 3tablespoon starch)
1
paket bitter çikolata (80 g bitter chocolate)
8
yemek kaşığı şeker ( 8 tablespoon sugar)
2 yemek kaşığı kakao (2 tablespoon kakao powder)
Yapılışı
Hamuru kelepçeli kalıbın tabanına iyice elinizle bastıra bastıra yayın.
Karıştırma kabına quark(süzme yoğurt), krema, şekeri ekleyin ve çırpın.
Yumurtaları teker teker ekleyin
Nişasta ve unu ekleyip karıştıralım.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 1 saat 20 dk pişirin. Fırını kapatın bir 10 dk kapağı kapalı beklesin.
1 gece buzdolabında bekletin.
Çikolata sosu için malzemeleri tencereye alın ve karıştıra karıştıra pişirin.
Käsekuchen 'nın üzerine çikolata sosunu dökün.
Soğuyunca servis edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder