PIRASALI, PATATESLİ, LORLU TAVADA KREP BÖREĞİ

PIRASALI, PATATESLİ, LORLU TAVADA KREP BÖREĞİ



Malzemeler
2,5 kg pırasının en ucundaki sert olmayan yumuşak kısmı (green soft parts of 2 kg+500 g leek)
2 su bardağı süt(2 cups milk)
2 su bardağı su (2 cups water)
1 / 2 su bardağı lor (1/2 cup curd or cheese)
4 haşlanmış patates (4 patates to be mash)
Karabiber (blackpepper)
Kırmızı toz biber (red pepper powder)
2 paket kabartma tozu (2 packages baking powder)
Un (flour)

Yapılışı
Patatesleri haşlayın. Pırasalı ayıklayın yıkayın. İnce ince doğrayın. Karıştırma kabında hepsini karıştırın. 





Unu azar azar ekleyin. Kıvamı kek hamurundan bir tık daha koyu olmalı. 




Yağladığınız tavaya kepçe ile dökün ve ince bir şekilde yayın. Üzeri göz göz olunca diğer tarafa çevirin. Eğer büyük parça halinde çevirmek zor oluyorsa pankek şeklinde kaşık kaşık da dönebilirsiniz.




 Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek