PRATİK KREP EKMEĞİ /HIZLI BAZLAMA


PRATİK KREP EKMEĞİ /HIZLI BAZLAMA


Malzemeler

3 su bardağı su (3 cups of water) ,
Un (flour)
1 tatlı kaşığı tuz (1/2 tablespoon salt)
3 paket kabartma tozu (3 package baking powder)
Sıvıyağ (to cook in pot vegatable oil)

Yapılışı
Suyu karıştırma kabına alın. Tuzu ekleyip karıştırın. Unu azar azar ekleyin. Un ile birlikte kabartma tozlarını da ekleyin.



 Hamur akışkan fakat boza kıvamında olmalı. Tavaya sıvıyağ alın. Çok ince olmayacak şekilde dökün . Zaten kendisi fosur fosur kabarıyor. Üst yüzeyi göz göz olunca diğer tarafına çevirin. 



Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek