ZEYTİNLİ AÇMA

ZEYTİNLİ AÇMA



Ev yapımı zeytin ezmeli açmalar harika oluyor. Dışarda satılanlardan kat kat da iyi. Siz hazır zeytin ezmesi de kullanabilirsiniz ama kendi yaptığınızdaki gibi kaliteli zeytinler fabrikada kullanılmıyor malesef. Birde süzme yoğurt yerine lane de kullanılabilirsiniz çünkü ikiside benzer şekilde üretiliyor.
Malzemeler
1 su bardağı su (1 cup water)
1 su bardağı süt (1 cup milk)
1 su bardağı sıvıyağ (1 cup vegetable oil)
1 paket maya (1 package dried yeast)
3 paket kabartma tozu (3 packages baking powder)
4 yemek kaşığı süzme yoğurt (4 tablespoon strained yoghurt)
1 tatlı kaşığı tuz (1/2 tablespoon sugar)
1 tatlı kaşığı şeker (1/2 tablespoon sugar)
6-7 bardak un (6-7 Cups flour)
İçi için (for filling rolls)
600 g siyah zeytin (600 g black olive)
Yaklaşık yarım çay bardağı zeytinyağı (1/4 cup olive oil)
Kekik, kırmızı toz biber, nane (thyme, red pepper powder, mint)

Yapılışı
Maya, su, süt ve şekeri karıştırın. 



Yoğurma kabına alıp bir miktar un ekleyin. Unun üzerine kabartma tozu, tuz ve yoğurdu ekleyip yoğurmaya başlayın. Azar azar un ekleyip ele yapışmayan çok da sert olmayan bir hamur elde edin. Mayalanmaya bırakın.



 Zeytinin çekirdeklerini çıkarıp ayıklayın. Mutfak robotunda diğer malzemelerle birlikte çekin.



Hamur mayalanınca bezeler yapın oval şekilde açın.



 Sıvıyağ sürün.Zeytin ezmesini sürün. 



Rulo yapın. Kendi etrafında döndürüp uçlarını birleştirin.



 30-40 dk Tepside mayalandırın. Üzerine yumurta sarısı sürüp hemen fırına verin. Yumurta sarısını tepsi mayasından önce sürerseniz kabarmaz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. 



Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek