Fincan Böreği

FİNCAN BÖREĞİ




Malzemeler

2 yumurta  (2 eggs)

1 çay bardağı su (1/2 cup water)

tuz (salt)

2 yemek kaşığı yoğurt ( 2 tablespoon yoğurt)

2 su bardağı un (2 cups flour)

İçi için; (for the filling)

yarım kalıp peynir ( 500 g cheese)

yarım demet maydanoz (half bundle parsley)

Yapılışı

Karıştırma kabına suyu, yumurtaları, yoğurdu ekleyin. Karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyin. Cıvık olursa biraz daha ekleyebilirsiniz. Böreğin içi için maydanozları ayıklayın, yıkayın ve küçük küçük doğrayın. Üzerine peyniri ilave edin. Hamuru un serpiştirdiğiniz tezgahta açın.Hamurun yarısına bardakla izler yapın, hazırladığınız içten yuvarlaklara koyun. Üzerini kapatın.


Bardakla tümsekleri bastırarak yuvarlak şekiller yapın. Hamurları orta ateşte arkalı önlü kızartın. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek