Taze Tarhana Çorbası/Суп тархана

TAZE TARHANA ÇORBASI/Суп тархана



En kolay ve hızlısından annemden öğrendiğim usulle taze tarhana çorbası efendim. Normalde tarhana bildiğiniz üzere fermente bir gıda fakat buda nasıl kaynar suyla hızlı turşu yapımı gibi hızlı bir yöntem. Ben ekmek yemediğim için annem çorba pişerken maya da eklerdi b vitamini alayım diye. Sizde o şekilde de yapabilirsiniz. Yavaş yavaş piştiği için salça kokusu olmuyor ama isterseniz kavuradabilirsiniz. Üzerindeki yağ damlacıkları salçadaki zeytinyağından geliyor ekstra yağ ilavesi yapmadım. Tadı gerçekten çok lezzetli oluyor mutlaka deneyin derim. Birde biber salçası her zaman domates salçasının iki katı olacak ona göre pişireceğiniz miktarı ayarlayabilirsiniz. Domates salçası fazla olursa ekşi olur der annem.

Malzemeler
2 tepeleme yemek kaşığı acı biber salçası (3 tablespoons red pepper paste)
1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası (1 tablespoon Tomato paste)
3 tepeleme yemek kaşığı süzme yoğurt (4 tablespoos filtered Yoghurt)
2 yemek kaşığı un(2 tablespoon flour)
1 tatlı kaşığı tuz (1/2 tablespoon salt)
Oda sıcaklığında su( water at room tempature)
Bol bol nane(peppermint)

Yapılışı

Biber salçası, domates salçası, yoğurt ve unu karıştırın. Çırpıcıyla azar azar su ilave ederek çırpın. İyice malzemeler karışınca yavaş ateşte koyulaşana kadar pişirin. Koyulaşıp piştikten sonra kıvamı koyu gelirse biraz kaynamış su ekleyebilirsiniz fakat ilk başta su sıcak olmamalı. Piştikten sonra bolca nane ekleyip servis edebilirsiniz.











Çorbanız servise hazır afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek