EZOGELİN ÇORBASI

EZOGELİN ÇORBASI





Malzemeler

1,5 su bardağı kırmızı mercimek ( 1+1/2 cup red lentil)

1 soğan (1 onion)

3 diş sarımsak (3 cloves garlic)

1 kahve fincanı bulgur (1/4 cup bulgur(its made of wheat) or rice)

tuz (salt)

karabiber ( black pepper)

nane ( mint)

Yapılışı

Mercimeği yıkayın ve tencereye alınn.


Üzerine sıcak su ekleyin. Mercimekler şeklini kaybedene kadar kaynatın.


 
Bir yandan soğanı doğrayın ve yağda kavurun.


Soğanların rengi değişince salçayı ilave edin ve kokusu çıkana kadar kavurun.


 Mercimekler de pişince bulguru, sarımsak rendesini, soğan salça karışımını ilave edin. Bulgurlar yumuşayana kadar kaynatın. Üzerine baharatını ekleyin ve servis edin. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek