SİMİT POĞAÇA

SİMİT POĞAÇA


Malzemeler

1 su bardağı su ( 1 cup water)

1 su bardağı süt  ( 1 cup milk)

1 su bardağı yağ ( 1 cup vegatable oil)

3 tepeleme yemek kaşığı yoğurt  ( 4 tablespoon yoghurt)

1 paket maya (1 package yeast)

2 paket kabartma tozu (2 package baking powder)

tuz (salt)

1 tatlı kaşığı şeker (1/2 tablespoon sugar)


içi için; ( for the filling)

 150 g sucuk (150 g Turkish sucuk or sausage)

150 g kaşar ( 150 g cheddar cheese)


For the souce

1 yemek kaşığı pekmez (1 tablespoon boiled grape juice (Turkish pekmez))

1 çay bardağı su (1/2 cup water)

Yapılışı

Maya, şeker,su ve süt biraz karıştırılır. 
Üzerine un eklenir ve yoğrulmaya
başlanır.
Azar azar un eklenir. Yumuşak ele
yapışmayan bir hamur olmalıdır.


İçi için sucuk ve kaşarlar doğranır. Sosu 
için pekmezle su karıştırılır

Hamurdan küçük parçalar koparılıp beze 
yapılır ve elde çekiştirilerek açılır.Hamurun içine sucuk ve kaşardan 
koyulur.Sıkıca kapatılır





Poğaça önce pekmezli suya batırılır sonra 
susama 
bulanır..



 Bıçakla üzerine çentik atılır, 1 saat kadar tepside mayalandırılır ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir.


 Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek