Lazanya/Lasagnia/лазанья

LAZANYA / LASAGNE


MALZEMELER

Hamur için; (for the dough)
4 yumurta ( 4 eggs)
tuz ( salt)
un (flour)

Kıymalı sos için;(for mince souce)
500 g kıyma(500 g mince)
4 adet soğan(4 onions)
tuz (salt)
karabiber (blackpepper)
kekik (thyme)
kırmızı biber (red pepper powder)

Beşamel sos için (for Bechamel souce)

4 yemek kaşığı un (4 tablespoons flour)
4,5 su bardağı süt (4+1/2 cups milk)
50 g tereyağı (50 g butter)
tuz (salt)
karabiber(blackpepper)


Üzeri için kaşar peyniri (For the above Mozzerella)

Yapılışı

Yumurta, tuz ve bir miktar unu yoğurma kabına alın. Katıca bir hamur yoğurun.



 Kıymalı sos için soğanları küçük küçük doğrayın.

 Yağda kavurun.

Üzerine kıyma ilave edip kavurun.


Domates osunu ve baharatları ilave edip karıştırın ve ocaktan alın.


Beşamel sos için tereyağıyla unu kavurun. Üzerine soğuk sütü ekleyip koyulaşana kadar pişirin.


 Hamuru un serpiştirerek açın.


Hamurun kenarlarını fırın kabınıza göre kesin.


Hamuru tuzlu kaynar suda 1-2 dk haşlayın. Ardından soğuk suya koyun. süzün.


Tepisye lazanya yapraklarını dizin. Üzerine kıymalı sosu yayın.


Kıymalı sosun üzerine beşamel sosu yayın. Ben aralarına da kaşar dilimleri ekledim siz istemezseniz eklemeyebilirsiniz. Bu şekilde tüm katları yapın. en üste beşameli döküp fırına verin. Üzeri kızarınca kaşar serpiştirin. Tekrar eriyene kadar fırına verin.


İyice pişince servis edin. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek