DEREOTLU, KABAKLI VE LORLU MÜCVER


DEREOTLU VE LORLU MÜCVER

Ben mücveri 2 faklı şekilde yapıyorum. Biri bir önceki mücver tarifim diğeride bu lorlu ve dereotlu olanı. Lor kızartmadan dolayı olan fazla yağı baymıyor hemde kızartırken dağılmadan kalıyor. Dereotu ise kabağa çok güzel yakışıyor. 

Malzemeler

1 kilo kabak  (1 kg green pumpkin)

3 yumurta   (3 eggs)

1 tutam dereotu  ( some dill)

1 su bardağı lor ( 1 cup curd)

tuz, karabiber ( salt, blacpepper)

4 adet soğan (4 onions)

sıvıyağ (vegatable oil )

yarım su bardağı kadar un daha fazla da olabilir  ( 1/2 cup flour more or less)


Yapılışı

Soğanları küçük küçük doğrayın.


Kabakları rendeleyin ve karıştırma kabına alın.


Dereotlarını yıkatıp ince ince doğrayın ve diğer tüm malzemeleri ekleyin. İyice karıştırı
 .

Teflon tavaya yağı alın. Yağ kızınca kaşık yardımıyla teker teker dökün. Kenarları ızarmaya başlayınca diğre tarafını da kızarttın ve maşa yardımıyla alın. Mücverlerin hepsi bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. 


Mücverler hazır. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek