Krem Caramel

KREM KARAMEL



Bu tarifi yıllar önce Azide hobi de görmüştüm. Orjinal krem karamel böyle olmuyor. Ama bu şekilde daha hafif oluyor. Siz sade kısmına da krema ekleyebilirsiniz. Bir türlü deneme fırsatı bulamamıştım. Ama iyi ki de denemişim herkes çok beğendi. Karameli aynı karamelli ortası çukur bonbon şekerleri tadındaydı. Hazır karamel soslardan hiçbir farkı yoktu. Neyse tarife geçelim...

Malzemeler

5 su bardağı süt (5 cups milk)

10 yemek kaşığı toz şeker (10  tablespoon sugar)

10 yemek kaşığı nişasta  (10  tablespoon starch)

1 paket krema (200 ml milk cream)

1 su bardağı toz şeker (karamel için) (1 cup sugar for caramel)

2 paket vanilya (vanilla)

Yapılışı

Süt, nişasta ve toz şekeri tencereye boşalttın. Çırpıcıyla karıştırarak malzemelerin iyice çözülmesini sağlayın.Göz göz olana ve kıvam alana kadar pişirin. Altını kapattıktan sonra vanilyayı ekleyip karıştırın. Derince bir tavaya toz şekeri  alın orta ateşte kamel olana kadar pişirin. Şeker erimeye başladığında arada üstte kalan şekeride karıştırın. kremayı ekleyin. Bu aşamada kıvamı sulu gibi gelebilir kormayın soğunca krema kıvam alacaktır.  Biraz pişirdiğiniz muhallebiden ekleyin. Hiç topak kalmayana kadar yavaş ateşte pişirin. Altını kapatın soğumasını bekleyin. Puding kaselerine önce sade olan karışımdan sonra da üzerlerine karamelden ekleyin.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek