Gül Tatlısı//Rosegold Dessert

GÜL TATLISI



Malzemeler

1 su bardağı irmik (1 cup semolina)

1 su bardağı sıvıyağ (1 cup vegatable oil)

1 çay bardağı yoğurt (1/2 cup yoghurt)(in America greek yoghurt)

1 yumurta ( 1 egg)

125 gram margarin ya da tereyağı (125 gram margarine or butter)

1 çay kaşığı kabartma tozu (1/4 tablespoon baking powder)

1 çorba kaşığı sirke ( 1 tablespoon vinegar)


Şerbeti için; (for the syrup)(boil them)

5 su bardağı su (5 cup water)

4 su bardağı şeker (4 cup sugar)

birkaç damla limon suyu ( few drops lemon juice)

Yapılışı

Öncelikle şerbeti kaynatın soğumaya bırakın.

Hamur için tüm malzemeleri karıştırma kabına ilave edin. Azar Azar un ilave edin.

Hamuru merdane ile açın. Çay bardağı ile kesin. 5' er tane yuvarlağı yarısı birbirinin üstüne gelecek şekilde koyun. Rulo yapın. Kenara alın tüm hamurlar bitinceye dek aynı işlemi uygulayın.

Sardığınız ruloları bıçak ile ortadan ikiye kesin ve elinizle ortasını biraz bastırın. Dikkatli şekilde tepsiye aktarın. 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkınca üzerine soğuk şerbeti dökün. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek