Şam Tatlısı

Şam tatlısı 

Instagram incitarifler hesabımdan takip edebilirsiniz.

Malzemeler

3 su bardağı irmik ( 3 cups semolina)

1 su bardağı un ( 1 cup flour)

1 su bardağı yoğurt ( 1 cup yoghurt)

1 paket kabartma tozu ( 1 package baking powder)

Şerbeti için; (for the sherbet)

3 su bardağı su (3 cups water)

3 su bardağı şeker ( 3 cups sugar)

Süslemek için fıstık (for the decoration peanut)
Yapılışı

Önce şekeri ve suyu kaynatın. Şerbeti soğumaya bırakın. Karıştırma kabına tüm kuru malzemeleri koyun. Ayrı bir kapta şekeri ve yoğurdu çırpın. Kuru malzemelerin üzerine ilave edin.


Karışımı iyice yoğurun. Pıtır pıtır yoğun bir hamur olacak.


Fırın tepsisini yağlayıp unlayın. Hamuru tepsiye aktarın. Üzerini elinizle iyice düzleştirin. dilimleyin ve fıstıklarla süsleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.


Fırından çıkınca soğuk şerbeti üzerine dökün. Birkaç saat dinlendirin. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek