FINDIK LAHMACUN

Malzemeler

  • 200 gr tavuk kalbi (siz kıymada kullanabilirsiniz) (200 g chicken heart)

  • yarım kilo yeşil biber 1/2 kg green pepper

  • 500 ml domates sos (500 ml tomato souce)
  • 3 adet soğan  (3 onions)

  • 1 yemek kaşığı biber salçası  ( 1 tablespoon redpepper paste)
  • 3 diş sarımsak (3 piece garlic)
  • zeytinyağı  (olive oil)

  • tuz (salt)

  • maydanoz (parsley) 


Hamuru için (For the dough)

  • 2 su bardağı sıvıyağ ( 2 cups oil)

  •  1 paket kuru maya (1 package yeast)
  • tuz  (salt)
  • un  (Flour)

Yapılışı

Öncelikle maya su ve az miktarda şekeri yoğurma kabına alın.



Yumuşak bir hamur elde edene azar azar un ekleyerek kadar yoğurun.



Hamurun üzerini örtüp mayalanmasını bekleyiniz. Hamur mayalana kadar da içini hazırlayınız. Sebzeleri yıkayıp ayıklayınız .

Lahmacunun içi için tüm malzemeleri mutfak robotu haznesine koyun.



Malzemeleri mutfak robotunda ufak ufak parçalatınız. Maydanozları da ekleyiniz.



Hamur iyice kabarınca elinizi hafif unlayarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye küçük küçük bezeler hazırlayın.



Elinizle bezeleri yavaş yavaş çanak şeklinde açın.

Hamurların üzeine kaşık yardımıyla hazırladığınız içten koyun. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Lahmacunlar kısa sürede pişiyor altı ve üstü kızarır kızarmaz fırından alın. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek