Muzlu Bisküvi Pasta/Banana Biscuit Dessert

MUZLU BİSKÜVİ PASTASI


Herkese merhaba öncelikle bu tarif tamamem şahsıma aittir:) Bunun benzerini annem yapardı ben sadece bisküviye uyarladım ve kabıma göre ölçüleri ayarladım. Lafı uzatmadan tarife geçeyim.

Malzemeler

2 paket petibör bisküvi (2 package biscuits)

4 su bardağı süt (4 cup milk)

9 yemek kaşığı toz şeker (9 tablespoon sugar)

4 yemek kaşığı nişasta (4 tablespoon starch) 

8 yemek kaşığı muzlu toz oralet (drink powder with banana aroma)

1 paket hazır satılan kakaolu pasta kreması (1 package ready pastry cream with cacao)

süslemek içinse hindistan cevizi ve parça çikolata (for decoration coconut and chocolate  pieces )

Yapılışı

Önce orta boy bir tencereye süt, nişasta, şeker ve oraleti ekleyin çırpıcıyla karıştırarak malzemeleri eritin. sonra orta ateşte başından ayrılmadan çırpıcı ile karıştırarak kıvam alana kadar pişirin. Göz göz olmaya başlayınca altını kapatın. Bir borcama bisküvileri dizin üzerine sıcak muhallebiyi dökün. sonra bisküviler tepsinin üzerine gelene kadar aynı işlemi uygulayın. Üzerine son olarak muhallebiyi dökün. Soğumaya bırakın. Pasta kremasını 1,5 bardak soğuk suyla çırpın tepsinin üzerine yayın. Steçle üzerini örtüp buzdolanında4-5 saat dinlendirin. Kesip servis yapın. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek