Yaprak Sarma/Turkish Grape Leave Rolls

 YAPRAK SARMA

Malzemeler

1 kg yaprak (vine leaf)

2 su bardağı pirinç ( 2 cups rice)

5-6 adet soğan (5-6 onions)

tuz  (salt)

zeytinyağı (olive oil)

limon suyu (lemon juice)

2 yemek kaşığınane (2 tablespoons peppermint)

Yapılışı

Asma yaprağını eğer salamuradan kullanıyorsanız bir gün önceden suda bekleterek ve ara ara suyunu değiştirerek fazla tuzunu alın. Taze yaprak kullanıyorsanız yaprakları yıkayın. Derin bir tencereyi alın. Suyu kaynatın. yaprakları azar azar ilave edip rengi değişince kevgirle alın. Parça parça tüm yapraklar bitene kadar aynı işlemi uygulayın. 

Başka bir tencerenin dibine yapraklardan döşeyin. 

İçini hazırlamak içinse soğanları yağda hafif kavurun. Pirinci yıkayın soğanların üzerine ekleyin ve üzerine 1 çay bardağı kadar sıcak su dökün. Pirinçler suyunu hafiften çekince ocaktan alın. soğumaya bırakın. 

Bir servis tabağını alın yaprakları teker teker ortasına pirinç koyarak sarın. 


Sıkı bir şekilde dibini asma yaprağı ile döşediğiniz tencereye sarmaları yerleştirin. 


Tüm yapraklar bittiğinde sarmaların üzerine bir tabak kapatın üzerini hafif geçecek kadar sıcak su ilave edin limon suyunu ilave edin kısık ateşte pişirin. Suyunu çekince tekrar su ilave edin ve suyunu 2. defa çekene kadar pişirin.Sarmalar piştikten sonra henüz sıcakken üzerine zeytin yağını gezdirin.  Soğuyunca servis edin. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek