Yaş Pasta

YAŞ PASTA

Malzemeler

Pandispanya için;  (For the sponge cake)

3 yumurta (3 eggs)

1 su bardağı süt (1 cuf milk)

yarım su bardağı yağ (1/2 cup vegatable oil)

1 su bardağı toz şeker ( 1 cup sugar)

2 su bardağı un ( 2 cups flour)

2 paket kabartma tozu ve vanilya ( 2 package baking powder and vanilla)

Keki ıslatmak için ; ( to wet sponge)

süt (Milk)

Ortasının kreması için;

2 su bardağı süt ( 2 cups milk)

4 yem kaşığı nişasta (4 tablespoons starch)

4 yemek kaşığı şeker  (4 tablespoons sugar)

1 paket krem şanti (whipped cream)


Süslemek için; (for the decoration)

Krem şanti (whipped cream)

soğuk su (cold water)

parça çikolata (chocolate)

kakao

Yapılışı

Öncelikle kelepçeli kek kalıbını yağlayıp iyice unlayın. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Karıştırma kabına yumurta ve şekeri alın. Mayonez kıvamına gelene kadar çırpın. süt ve yağı ilave edip biraz daha çırpın sonra unu ve kabartma tozunu ilave edin. önceden ısıtılmış  fırında hiç açmadan 45 dakika pişirin. 45 dakika sonra kontrol edin tamamen pişmişse alın ve soğumaya bırakın. 

Ortasının kreması için bir tencereye süt, şeker, nişastayı alın. Karıştıra karıştıra pişirin. Soğumaya bırakın ara ara kabuk olmaması için karıştırın. Soğuduğunda 1 paket krem şantiyi ilave edip beraber çırpın.

Pandispanyayı ortadan ikiye kesin ve her iki parçayı da sütle ıslatın. Alttaki parçanın ortasına kremayı sürün ve 2 .parçayı da üstüne koyun.

Süslemek için kusundaki tarife göre krem şantiyi çırpın. bir kısmını ayırın. Kakao ekleyin. Çırpın.  Kakaolu kısmıyla tüm yüzeyini kaplayın. Beyaz kısmıyla krema pompası yardımıyla süsleyin. Para çikolata serpin. Buzdolabında 2- 4 saat bekletin. yaş pastanız hazır. Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek