Balkabaklı Gül Böreği

BALKABAKLI GÜL BÖREĞİ

Balkabağı kesinlikle tuzlu tariflerde daha güzel oluyor. Üstelik veganların da yiyebileceği bir tarif...


1 poşet hazır dilimlenmiş balkabağı( 500 gram pumpkin)

1 kg hazır yufka (1 paket)( 1 package yufka(its made of flour and water) which extreme thin dough leaves)

karabiber (blackpepper)

tuz (salt)

6-7 adet soğan (6-7 onions)

 yağ (oil )

Yapılışı

Balkabaklarını ince ince rendeleyin Soğanları ayıklayın. Tavaya sıvıyağ koyun soğanları ilave edip karamelize olana kadar kavurun. Balkabaklarınının üzerine ekleyin. Soğanın bol olması lezzet açısından önemli. Karabiber ve tuzu ekletin. İyice tüm malzemleri karıştırın. Yufkaları alın. Dörde kesin. Yuvarlak olan kısmına harçtan koyun. Rulo yapın. Yaptığınız ruloyu kendi edrafında dönderin veucunu altına koyun. Tepsiye dizin. Üzerine yumurta veya yoğurt ya da şeker, su un karışımını sürün.Susam serpiştirin. !80 derecede pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek