Çarşaf Böreği/Kol Böreği

ÇARŞAF BÖREĞİ



Malzemeler

2 su bardağı su ( 2 cups water)

3 yemek kaşığı yoğurt (3 tablespoon yoghurt)

tuz (salt)

un (flour)

İçi için (for the filling)

4-5 adet patates (4-5 patatoes)

3 soğan (3 onions)

tuz (salt)

karabiber (blackpepper)

Yapılışı

Suyu,  tuzu, yoğurdu karıştırma kabına alın. Azar azar un ilave ederek ele yapışmayacak hamur elde edin. Hamur dinlenirken içi hazırlayın. Patatesleri haşlayın.Soğanları soyun doğrayın yağda kavurun.Patatesler soğuyunca püre haline getirin. Tuzubu soğanını ilave edin.

Dinlenen hamuru bezelere ayırın. Merdaneyle servis tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına fırça ile bol sıvı yağ sürün. 10 dk kadar beklettikten sonra masada çekiştire çekiştire açın. Börek içinden serpip rulo yapın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek