LAAŞKA

LAAŞKA

Herkese merhaba! Laaşka orjinalinde bir Türkmen yemeğidir. Hatta o kadar yaygındır ki bu yemeği daha susuz hali tren garlarında bile satılmaktadır. Biraz zaman alan fakat oldukça güzel ve hafif bir yemektir. butlar 1 gece sosda marine edilir bu yüzden hemen olmaz. Neyse fazla uzatmadan tariflere geçeyim.
Malzemeler

  • 4 adet kalçalı tavuk budu ( chicken thigh)
  • 3 adet kuru soğan   (3 onions)
  • 1 kutu haşlanmış bezelye (1 can pea)
  • 3-4 adet rendelenmiş sarımsak (3-4 pressed garlic)
  • tuz (salt)
  • 4 adet domates (4 tomatoes)
  • 2 çorba kaşığı yoğurt ( 2 tablespoon yogurt for the marination)
  • sıvıyağ (oil)
  • zerdeçal,kimyon, karabiber, kırmızı biber, kekik, nane, yenibahar (turmeric,blackpepper, red pepper, cumin, allspice for the marination)

Yapılışı

Öncelikle butları güzelce yıkayıp süzün. Genişçe bir kaba alıp yoğurt, sıvıyağ, sarımsak rendesi ve tüm baharatlarla butları harmanlayın. Kabın üzerini sıkıca kapatıp buzdolabında bir gece bekletin.

Ertesi gün sıvıyağda bir tavada butları arkalı önlü kızartın. Mühürlediğiniz butları geniş ve yayvan güveç kabına alınız. Soğanları kavurun üzerine domatesleri ekleyip biraz daha kavurun. Butlatın üzerine dökün. 1 kutu bezelyeyi de ekleyin, Biraz da su ekleyin.
200 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek