Elmalı Tart/Apple Taart

ELMALI TART


Tart hamuru; (pie crust)

4 yumurta ( 4 eggs)

1,5 su bardağı toz şeker (1 +1/2 cup sugar)

yarım paket margarin yada tereyağı ( 125 gram margarine or butter)

3 su bardağı + kıvamına göre Un (3 cups flour more or less)

1 paket kabartma tozu  (1 package baking powder)

2 paket vanilya (vanilla)

İçi İçin; For the filling)

4-5 adet elma (4-5 apple)

1 su bardağı Şeker (1 cup sugar)

tarçın  cinnamon

Yapılışı

Öncelikle elmaları yıkayıp ayıklayın. Rendeleyin. Şekeri ilave edip buzdolabında eğer vaktiniz varsa 1 gece bekletin. Sonra tavada elmaları pişirin. Ocaktan alın tarçın ekleyin.

Hamuru için 

yağı ve 3 su bardağı unu yağ ile iyice ovalayın. Bu adım önemli zira tart hamurunun kurabiye hamuru gibi kıyır kıyır olması gerekiyor. Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri çırpın. Bu adımda şekerin erimesi kafi yumurtanın rengi değişmese de olur. Çünkü kek gibi kabarması gerekmiyor. Yağlı unun üzerine yumurta karışımını ekleyin. Üzerine azar azar kıvamını alana kadar un ekleyin. Merdane yardımıyla hamuru açın. Büyük boy yayvan ağızlı bir bardak yardımıyla yuvarlak yuvarlak kesin. Hamurun çok kalın açılmaması gereklidir. Yağladığınız küçük tart kalıplarının dibine döşeyin. tabanına çatal yardımıyla delikler açın. Ortasına içten yerleştirip. Hamurdan şeritler kesip üstüne kafes şeklinde döşetin. 180 derece fırında pişin Üzerleri kızarınca olmuş demektir. ama siz yine de arada bir  kontrol edin. Ben kör pişirme yapmadım. Hamuru tabanına ince döşediğim için ve fırınım yassı olduğu için gerek kalmadı siz büyük fırında pişiriyorsanız altını kontol edin. Elmalı tartlarınız hazır afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek