Otlu Lorlu Poğaça

OTLU POĞAÇA





Malzemeler

yarım su bardağı su ( 1/2 cup water)

yarım su bardağı süt  ( 1/2 cup milk)

yarım su bardağı yağ ( 1/2 cup vegatable oil)

2 yemek kaşığı yoğurt  ( 2 tablespoon yoghurt)

yarım paket maya (half package yeast)

2 paket kabartma tozu (2 package baking powder)

tuz (salt)

1 tatlı kaşığı şeker (1/2 tablespoon sugar)

dereotu (dill)

maydanoz (parsley)


içi için; ( for the filling)

yarım kilo lor (1/2 kg curd)

tuz (salt)

zeytinyağı (olive oil)

yarım limon ( half of lemon juice)

2 çorba kaşığı yoğurt ( 2 tablespoon yoghurt)

Yapılışı

Mayayı,şekeri ve tüm sıvı malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın. 


Üzerine yoğurt, maydanoz,dereotu, kabartma tozunu, bir miktar unu da ekleyip yoğurun.



Azar azar un ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.


Hamurunuzun üzerini örtüp mayalanmasını bekleyin. O esneda bir karıştırma kabına iç için gerekli tüm malzemleri ekleyin ve iyice karıştırın. Dinlenen hamurdan elinizi unlayarak küçük bezeler koparın. Elinizle hazırladığınız içten koyun ve sıkıca kapatın. Kapattığınız yer alta gelecek şekilde tepsiye dizin.



Poğaçaların tepside mayalanması için bir süre bekleyin. Şisince önceden ısıtılmış üzerlerine yumurta sarısı sürün ve180 derece fırına verin. Üzerleri iyice kızarana kadar pişirin.




Poğaçalarınız hazır afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek