TAVUKLU VE SUCUKLU PİZZA

TAVUKLU VE SUCUKLU PİZZA




Burdaki hamur ölçüsü 1 pizza için ben 2 defa yoğurup tek seferde 2 pizza yaptım. Benim tepsilerim en büyük boy ve yaygıncaydı. Malzemeleri önceden hazırlayıp buzdolabına koyarsanız daha da pratik oluyor.

Malzemeler

1,5 su bardağı su (1+1/2 cup water)

yarım paket maya (1/2 package yeast)

1 paket kabartma tozu( 1 package baking powder)

tuz (salt)


İçi için

300 g tavuk göğsü (300 g chicken breast)

3 domates ( 3 tomatoes)

4 adet yeşil biber ( 4 green pepper)

2 adet soğan ( 2 onions)


Sucuklu pizza için (for sausage pizza)

sucuk (sausage)

40 ml domates sosu ya da salçayı sulandırabilirsiniz ( 400 ml tomato souce)

kaşar peyniri (mozzerella or cheddar cheese)

karabiber (blackpepper)


Yapılışı

Hamur için gerekli malzemeleri yoğurma kabına alın ve yoğurun. Hamuru mayalanmaya bırakın. 

 Hamur şişince tezgaha un serpiştirerek açın ya da elinizle tepside de açabilirsiniz.


Üzeri için hazırladığınız malzemeleri sepiştirin. Peyniri rendeleyin ve önece ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek