İçli Pişi/İçli Mayalı Hamur Kızartması

İÇLİ HAMUR KIZARTMASI(İÇLİ PİŞİ)


Herkese merhaba! Bu tarifte ben pates kullandım fakat siz başka iç malzemesi kullanarak da yapabilirsiniz. Az malzemeli gayet kolay bir tarif...

Malzemeler

2 su  bardağı ılık su (2 cups water)

1 tatlı kaşığı şeker (1/2tablespoon  sugar)

1 paket maya ( 1 package yeast)

tuz  (salt)

İçi İçin

3-4 adet patates ( 3-4 patatoes)

1 soğan (onion)

tuz, karabiber, kırmızı biber (salt, blackpepper, red pepper)


Yapılışı

Genişçe bir kaba suyu boşaltın. Mayayı ve şekeri ekleyin. Üzerine bir miktar un koyun ve tuzu ilave edin. Yoğurmaya başlayın. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp mayalanmasını bekleyin. Hamur dinlenirken içini hazırlayın. Patatesleri bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su koyup kaynatın. Patatesleri arada bir bıçak yardımıyla kontrol edin. Bıçak kolayca patatese batıyorsa olmuş demektir. Patateslerin altını kapatın ve soğumasını bekleyin. Patatesler soğurken soğanı doğrayın ve bir tavaya alıp rengi dönene kadar kavurun. Soğuyan patatesleri soyun. Bir ezicek yardımıyla ufaltın. Üzerine soğanı, tuzu, karabiberi ve kırmızı biberi ilave edin. Yaklaşık 2 saat sonra kontrol edin. Hamurun 2 katına çıktığını gördüğünüzde hamur hazır demektir. Elinizi unlayarak hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizde yuvarlayarak beze yapın. tezgaha biraz un serpiştirin bezelerinizi merdane yardımıyla yaklaşı tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Hamurun yarısına hazırladığınız içten koyu ve yarım ay şeklinde kenarlarını sıkıca kapatın. Tavaya yağ koyun. Yağ kızınca hamurlarınızı yavaşça tavaya aktarın. Yağın bol olması önemli yağ azaldıkça tavaya yağ ilavesi yapın aksi halde hamurlar daha çok yağ çeker. Hamurları arkalı önlü kızartın. Kağıt havlu serdiğiniz bir tabağa hamurları kızarınca aktarın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek