CİĞER YAHNİSİ
Malzemeler
1-1,5 kg yeşil biber (1-1,5 kg green pepper)
5 büyük boy soğan (Ben daha önceden hazırladığım soğandan kullandım) ( 5 big size onion)
600 ml domates sosu (Domatesi önceden haırladım ve blenderdan iyice geçirdim) (600 ml tomato souce)
2 kutu tavuk ciğeri (kalplerini ayırın) (2 package chicken liver)
Sıvıyağ (oil)
Tuz (salt)
1 büyük tahta kaşığı domates salçası (2 tablespoon Tomato paste )
Sıcak su (hot water to boil meal)
Yapılışı
Tencereye biberleri sıvıyağı ve tuzu ekleyip iyice kavurun.
Karıştıra karıştıra orta ateşte kavrulan biberler üzerine soğanı ekleyin.
1 büyük tahta kaşığı salça ekleyip salçanın kokusu gidene kadar biraz daha kavurun.
Ciğerleri ekleyin.
Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin ve ciğerler iyice pişene kadar gerekirse ara ara su ekleyerek kaynatın.
Ciğer yahnimiz hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder