LİMONLU KEK
Herkese merhaba! Öncelikle bu tarifteki pirinç unu keke ayrı bir kıtırlık katıyor. Üstelik kabarmasında da herhangi bir olumsuz etkisi olmuyor. Gluten alerjisi olanlar tümünü pirinç unundan da yapabilirler. Ben genellikle bu keki beyaz çikolata sosuyla servis ederim.Beyaz çikolatam olmadığı için bu sefer yapamadım.Tarifini bir başka tarifte yayınlarım. Neyse önce tarife geçelim...
Malzemeler
- 3 yumurta ( 3 eggs)
- 1 su bardağı süt ( 1 cup milk)
- 1,5 su bardağı şeker ( 1+1/2 cup sugar)
- 1 su bardağı sıvıyağ (1 cup oil)
- 1 su bardağı un (1 cup flour)
- 2 su bardağı pirinç unu (2 cup rice flour)
- 2 paket kabartma tozu (2 package baking powder)
- 2 paket vanilya (vanilla)
- 1,5 limonun kabuğunun rendesi (grated lemon peel)
- 1 limon suyu ( juice of 1 lemon )
Yapılışı
Yumurta ve şekeri rengi değişip iyice köpürenen kadar çırpın. sonra sıvıları ekleyin yine çırpın.
Limon kabuğu rendesi un karışımı kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin En son olarak limon suyunu da ekleyip çırpın. İyice yağlanıp unlanmış kek kalıbına dökün
180 derece önceden ısınmış fırında 35 dk pişirin. Süre her fırında farklı olabilir. Önemli olan ilk 35 dk hiç açmamak.
Fırından çıkarın ve servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder