SİMİT POĞAÇA
Malzemeler
1 su bardağı su ( 1 cup water)
1 su bardağı süt ( 1 cup milk)
1 su bardağı yağ ( 1 cup vegatable oil)
3 tepeleme yemek kaşığı yoğurt ( 4 tablespoon yoghurt)
1 paket maya (1 package yeast)
2 paket kabartma tozu (2 package baking powder)
tuz (salt)
1 tatlı kaşığı şeker (1/2 tablespoon sugar)
içi için; ( for the filling)
150 g sucuk (150 g Turkish sucuk or sausage)
150 g kaşar ( 150 g cheddar cheese)
For the souce
1 yemek kaşığı pekmez (1 tablespoon boiled grape juice (Turkish pekmez))
1 çay bardağı su (1/2 cup water)
Yapılışı
başlanır.
Azar azar un eklenir. Yumuşak ele
yapışmayan bir hamur olmalıdır.
Bıçakla üzerine çentik atılır, 1 saat kadar tepside mayalandırılır ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Afiyet olsun.
For the souce
1 yemek kaşığı pekmez (1 tablespoon boiled grape juice (Turkish pekmez))
1 çay bardağı su (1/2 cup water)
Yapılışı
Maya, şeker,su ve süt biraz karıştırılır.
Üzerine un eklenir ve yoğrulmayabaşlanır.
Azar azar un eklenir. Yumuşak ele
yapışmayan bir hamur olmalıdır.
için pekmezle su karıştırılır
Hamurdan küçük parçalar koparılıp beze
yapılır ve elde çekiştirilerek açılır.Hamurun içine sucuk ve kaşardan
koyulur.Sıkıca kapatılır
Poğaça önce pekmezli suya batırılır sonra
susama
bulanır..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder