PRATİK TAVA BÖREĞİ

PRATİK TAVA BÖREĞİ 


Malzemeler

1,5 yufka ( 1+1/2 dough)


Sos için ( for souce )

1 yemek kaşığı yoğurt ( 1 tablespoon yoğhurt)

yarım çay bardağı su (1/4 cup water)

tuz (salt)

zeytinyağı (olive oil)


İçi için (for the filling)

2 patates ( 2 patatoes)

1 soğan ( 1 onion)

zeytintağı (olive oil)

tuz (salt)

karabiber (blackpepper)

Yapılışı

Tavayı yağlayın. 1 yufkanın tamamını serin. Üzerine yarım yufkayı da tabanına döşeyin. Üzerine hazırladığınız sostan gezdirin. 


Börek içini düz bir şekilde yayın.



 En dıştaki katmanı içe doğru kapatın ve kısık ateşte arada kontrol ederek pişirin. Pişince düz bir tabak yardımıyla diğer tarafını ters çevirin ve pişirin.




 Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek