KİRAZLI TART
Malzemeler
3 yumurta (3 eggs)
yarım paket margarin ya da tereyağı (125 g margarine or butter)
1 su bardağı pudra şekeri ( 1 cup powder sugar)
3 su bardağı un +? ( 3 cup flour öore or less)
yarım paket kabartma tozu ( 1/2 package baking powder)
İçi için ( for the filling)
kiraz konservesi ya da kirazları ayıklayıp 10 şerbetle kaynatıp hazırlayabilirsiniz( canned cherries)
Yapılışı
Unu ve yağı yoğurma kabına alıp kum gibi olana kadar karıştırın. Bu aşama kıtırlık sağlayacaktır.
Şekeri ve kabartma tozunu ekleyin.
Yumurtaları ekleyip biraz daha yoğurun.
Gerekirse biraz daha un ilave edebilirsiniz.
Merdane ile hamurun bir kısmını açın.
Geniş ağızlı bir bardak ile yuvarlaklar kesin.
Yuvarlak hamurları tart kalıbının tabanına yerleştirin ve çatalla delikler açın. Böylece fazla kabarmayacaktır.
Kirazları tart kalıplarına aktarın.
Hamurun bir parçasından açın ve şeritler kesin.
Şeritler ile tartlarınızı süsleyin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder