ALMAN PASTASI
Alman pastası aslında Almanlar tarafından bilinmiyor. Ama nedendir bilinmez bu isimle Türkiye' de çok meşhur. Temel prensip yumuşacık bir pandispanya arası krema olan bir pasta. Mayalı hamurdan küçük bezeler yaparak da yapanlar var ama bana pek güzel gelmedi açıkçası pandispanyayla olanı daha cazip geliyor.
Malzemeler
4 yumurta ( 4 eggs)
1 su bardağı şeker ( 1 cup sugar)
1/2 su bardağı sıvıyağ (1/2 cup vegatable oil)
2 su bardağı un ( 2 cups flour)
1 paket kabartma tozu .(1 package baking powder)
Kreması için; (for cream)
3 su bardağı süt ( 3 cups milk)
3 yemek kaşığı nişasta ( 3 tablespoon starch)
6 yemek kaşığı toz şeker ( 6 tablespoon sugar)
1 paket vanilya (vanilla)
Yapılışı
Yumurta ve şekeri yumurtanın rengi açılıp kabarana kadar iyice çırpın. Sonra yaını ekleyin.Ardından kabartma tozu ile birlikte iyice elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyin.yavaşça havasını söndürmeden alttan üstte doğru karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış tepsiye dökün önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35- 40 dk pişirin. Süre fırından dırına değişebilir. Ama ilk 35 dk fırın kapağının açmayın. Fırından çıkarın soğumasını bekleyin.
Krema için malzemeleri karıştırın. tencereye alıp koyulaşana kadar pişirin. Soğumasını bekleyin. Arada karıştırın kabuk bağlamasın.
Pandispanyayı ortadan ikiye ayırın. ortasına kremasını sürün. Alman pastanız hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder