KÖZLENMİŞ PATLICAN SALATASI
Herkese merhaba tariflerime instagram incitarifler, youtube inci tarifler yazarak ulaşabilirsiniz.
Malzemeler
1 kg patlıcan ( 1 kg aubergine)
Sıvıyağ (vegatable oil)
tuz (salt)
süslemek için (for the decoration; tomato and onion)
Yapılışı
Patlıcanlara çatal ya da bıçak yardımıyla çizik atın. Ben ocakta çevire çevire közledim. Ama siz ocak kirlenmesin diyorsanız ocağa genişce alüminyum folyo serebilir veya folyoya sarım fırında közleyebilirsiniz. Tüm patlıcanları közledikten sonra bir kabın içine su doldurup patlıcanların kavuklarını soyun. Küçük küçük doğrayıp bir tavada sıvığı alıp patlıcanları iyice yumuşayana kadar pişirin. Soğuyunca soğan ve domates ile süsleyip servis edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder