GÖZLEME
Malzemeler
1,5 su bardağı su (1 +1/2 cup water)
tuz (salt)
un (flour)
Kıymalı harç için;(for mince filling)
500 g kıyma(500 g mince)
4 adet soğan(4 onions)
tuz (salt)
karabiber (blackpepper)
kekik (thyme)
kırmızı biber (red pepper powder)
İçi için (for the filling)
3 patates ( 3 patatoes)
2 soğan ( 2 onion)
zeytintağı (olive oil)
tuz (salt)
karabiber (blackpepper)
Yapılışı
Yoğurma kabına su, tuz ve bir miktar un alarak yoğurmaya başlayın.
Yumuşak bir hamur yoğurun aksi halde gözleme hamurunuz zor açılır ve sert olur.
Hamurdan küçük bezeler yapın ve un serpiştirerek açın.
Hazırladığınız içten hamurun yarısına koyun.
Yağsız bir tavada arkalı önlü pişirin.
Üzerine fırça ile sıvı yağ sürün. afiyet olsun.
Yapılışı
Yoğurma kabına su, tuz ve bir miktar un alarak yoğurmaya başlayın.
Yumuşak bir hamur yoğurun aksi halde gözleme hamurunuz zor açılır ve sert olur.
Hamurdan küçük bezeler yapın ve un serpiştirerek açın.
Hazırladığınız içten hamurun yarısına koyun.
Elinizle hamurun kenarlarını bastırın.
Yağsız bir tavada arkalı önlü pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder