DOMATES SOS


Herkese merhaba! Nerdeyse tüm tariflerimde kullandığım domates sosu tarifi işte burda! Yaz başladığından beridir birkaç defa yaptım. Yine bugün de yapmışken sizlerle paylaşayım dedim. Söylemeden edemiycem sayfamı takip eden ülkeler arasından en çok Amerika' dan tıklandı bloğum çok şaşırdım ve bir o kadar da sevinsim doğrusu. Neyse tarife geçelim.

Malzemeler

6 kilo domates (6 kg tomatoes)

tuz (salt)

sıvıyağ (oil)

Yapılışı

Domatesleri güzelce yıkayıp ayıklayın.


Sonra domatesleri küp küp doğrayın. Tuzunu ve yağını ilave edin. Orta ateşte domatesler yumuşayıp suyunu biraz çekene kadar kavurun. Dikkat edin suyunu çok çekerse dibine hafiften yapışmaya başlar. Arada karıştırın.


Domatesler hacmini kaybedip yumuşayınca altını kapatın. Domates sosunuz hazır. İsterseniz sıcak olarak konserve şişelerine doldurup ağzını sıkıca kapatıp ters çevirebilirsiniz. İsterse Küçük küçük kutulayıp dondurucuda ve kullanacağınız kadarını buzdolabında saklayabilirsiniz.  Çorbalarda, menemen yaparken ve sulu yemeklerde harcınız hazır afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek