DOMATES SOSLU MAKARNA
Herkese merhaba! Bugün sizlere suyu süzülmeden nasıl makarna yaptığımı anlatıcağım. Makarna Triticum durum denilen protein değeri yüksek nişasta oranı düşük sarı buğdayın irmiğinden yapılır. Dolayısıyla glisemik indeksi sanıldığı kadar yüksek değildir. Yani kan şekeri hızla yükseltmez. Ayrıca buğdayda bulunan B grubu vitaminleri de içerir. Makarna kaynattığınız suyu dökmeyin. Çünkü vitamini suya geçer ve geri kalanı sadece kaloridir. Özellikle de vegan beslenen kişilerin B vitaminine ihtiyacı daha da yüksektir. Kısa bir hatırlatmadan sonra tarife geçeyim...
Malzemeler
1 paket makarna ( 1 package pasta)
500 ml domates sosu (500 ml tomato souce)
tuz (salt)
zeytinyağı (olive oil)
Yapılışı
Bir tencereye makarnayı, tuzu ve yağı ekleyin. Üzerine biraz sıcak su ekleyin.
Ara ara karıştırın gerekirse su ilave edin.
Makarnaın pişmesine yakın domates sosunu ilave edin ve ara ara karıltırın.
Makarna tamamen suyunu çekince karabiber ekleyin ve servis edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder