PİLAV

PİLAV


Herkese merhaba bugün sizlere sade pilav tarifi veriyorum. Genelde ben pilavı Türkmen pilavı olarak havuçlu havuçlu bol malzemeli yaparım. Ama bugün bizim menüde köfte olduğu için sade yaptım. Gerçek Türk pilavı yani taa Orta Asyada yapılan şekli pirincin haşlanarak yapılanıdır. Ancak günümüzde Türkiye de pirinç şeffaflaşana kadar kavrulup yapılır. bu kısa hatırlatmadan sonra tarife geçelim...

Malzemeler

2 su bardağı pirinç (2 cups rice)

3 su bardağı su ( 3 cups boiled water)

150 g tereyağı  ( 150 g olive oil or coconut oil)

tuz

Yapılışı pirinci iyice yıkayın. Bu işlem nişastasının gitmesi ve yapışmaması için gereklidir. Tencereye pirinci alın. Yağını, tuzunu ve sıcak suyu ekleyip orta ateşte kaynatın suyunu çekince kapağını kapatın. Demlenmeye bırakın. 20 dk bekledikten sonra servis edin. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek