ÇİLEKLİ CHEESECAKE
Malzemeler
3
yumurta (3 eggs)
400g
labne/mascarpone/frischkäse
1 su
bardağı şeker (1 cup sugar)
1
limon kabuğu rendesi (1 lemon zest)
1 su
bardağı süzme yoğurt/ 1cup Speisequark
3
yemek kaşığı un( 2 tablespoon flour)
2
yemek kaşığı nişasta (2 tablespoon starch)
100
gram kaymak (100 g slide)
200
ml krema (200ml cream)
Tabanı
için
2
paket burçak bisküvi (280 gram biscuit with oat)
100
gram tereyağı ( 100 g butter)
Sosu
için ( for strawberyy souce)
250
gram çilek (250 g strawberry)
1 su
bardağı süt ( 1cup milk)
1
yemek kaşığı nişasta ( 1 tablespoon starch)
3
yemek kaşığı şeker ( 3 tablespoon sugar)
Yapılışı
Bisküvileri
rondo dan geçirin. Tereyağını eritip üzerine dökün ve karıştırın.
Kelepçeli
kalıba bisküvileri yayıp üzerini düzleyin. Kelepçeli kalıbı buzdolabına
kaldırın.
Fırını açın. Cheese harcını hazırlamak için karıştırma kabına yoğurt,
labne, krema, kaymak ve şekerin yarısını ilave edip çırpın.
Şekerin geri kalanını
ve yumurtaları teker teker ilave edin.
Karıştırın. Kelepçeli kalıbı
buzdolabından çıkarın ve karışımı üzerine dökün.
Önceden ısıtılmı 180 derece
fırında yaklaşık 50 dk pişirin.
Cheesecake
fırından çıkınca soğumaya bırakın.
Çilek sosunu yapmak için çilekleri ayıklayıp yıkayın sütü ilave edin ve rondadan geçirin.
Karışımı süzüp bir tencereye aktarın.
Şeker ve nişastasını ilave edin ve çırpıcıyla karıştıra karıştıra pişirin.
Cheesecake in üzerine dökün biraz dinlendirin ve servis edin afiyet olsun. 1 gece buzdolabında dinlense daha iyi olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder