TAM ÖLÇÜLÜ KIYIR KIYIR KALBURABASTI

KALBURABASTI


MALZEMELER

yarım paket margarin ya da 125 gram tereyağı (125 g margarine or butter)

2 çorba kaşığı yoğurt ( 2 tablespoon yoghurt)

1 çay bardağı irmik (1/2 cup semolina)

1 yumurta ( 1 egg)

1 paket kabartma tozu (1 package baking powder)

Şerbeti  için (for the syrup)

4 su bardağı şeker (4 cups sugar)

5 su bardağı su ( 5 cups water)

limon suyu lemon juice)


içi için iri çekilmiş fındık, ceviz yada yerfısığı (for the filling peanut/walnut)

Videodaaki sıvıyağlı versiyonu

Yapılışı 

Şerbet için su ve şekeri şeker iyice eriyene kadar kaynatın. Kaynamasına yakın limonu ilave edin.

Karıştırma kabına tüm malzemeleri alın.


Azar azar un ilave ederek hamuru yoğurun.


Yumuşak kendini toparlayan bir hamur elde edene kadar yoğurun ve hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp delikli bir kalbur da şekillendirin. Ortasına içini koyup kapatın.



180 derece önceden ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişirin.


Fırından çıkan sıcak tatlıya soğuk şerbeti döküp dinlendirin. Soğuyup şerbetini iyice çekince servis edin. Afiyet olsun.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek