RULO PASTA

RULO PASTA

 

Malzemeler

3 yumurta  (3 eggs)

1 su bardağı süt  ( 1 cup milk)

yarım su bardağı sıvıyağ (1/2 cup vegatable oil)

1 paket kabartma tozu (1 package baking powder)

2 su bardağı un ( 2 cup flour)

1 paket vanilya (vanilla)

Kreması için;

1 su bardağı süt (1 cup milk)

2 yemek kaşığı nişasta ( 2 tablespoon starch)

1 paket vanilya (vanilla)

3 yemek kaşığı şeker ( 3 tablespoon sugar)

Süslemesi için;

2 paket orman meyveli krem şanti  (2 package whipped cream)

parça çikolata (Chocolate)

fıstık (peanut)

Yapılışı

Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Süt ve sıvıyağı ekleyip biraz daha çırpın. Unu kabartma tozunu ve vanilyayı da ekleyip malzemeleri iyice karıştırın. yaygınca kare ya da dikdörtgen bir fırın tepsisine yağlı kağıdı serin. Karışımı yağlı kağıt üzerine yayın. Önceden ısıtılmış fırına sürün pişirin. Arada kontrol edin hamur ince olduğu için çabuk pişebilir. Pişince fırından çıkarın daha sıcakken yağı kağıdın ucundan tutup rulo şeklince sıkıca sarın. Soğumaya bırakın.

Arasının kreması için tüm malzemeleri karıştırın. Tencerede pişirin. Soğumasını bekleyin. 

Sardığınız hamuru açın içine kremayı dökün. Üzerine parça çikolata serpiştirin. Tekrar sarın. 

Üzerini süslemek için krem şantiyi üzerinde yazan tarife göre hazırlayın. Ben 2 paket krem şantiye 1 su bardağı soğuk su kullandım. Pastanın üzerine krem şantiyi sürün.İyice kaplayın. Üstüne parça çikolata ve fıstık serpiştirin. Buzdolabında 2-3 saat bekletin. Rulo pastanız hazır. Afiyet olsun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek